Hur tvättar jag bilen på rätt sätt?

Du vet den där känslan när du kliver ut ur ditt hus och dina grannar flämtar av beundran när de ser din bil? Det är ingen slump. Det är en ordentlig biltvätt.

Jag har varit i bilvårdsbranschen i 20 år och jag kan säga att det är en färdighet att tvätta en bil. Första regeln: Börja aldrig tvätta i direkt solljus. Den varma ytan gör att tvålen torkar för snabbt och lämnar fula märken. Välj en skuggig plats istället.

Nästa steg är att välja rätt verktyg. Bli inte frustrerad över en billig skurborste som kan repa lacken. Använd en mjuk svamp eller, ännu hellre, en mikrohandske. Och självklart är rätt tvättmedel viktigt, jag föredrar personligen PURE:EST-produkter. Välj en biltvätt av hög kvalitet som inte skadar lackytan.

Innan du börjar tvätta, skölj bilen noggrant med en högtryckstvätt eller en slang. Ta först bort lös smuts och damm för att undvika repor på färgytan under tvätt.

Förbered dig två hinkar med handvarmt vatten. Se till att de är fria från smuts och sand. Häll 1,5 kapsyler tvättmedel i en av hinkarna.

Nu själva tvätten. Vattna bilen försiktigt, nerifrån och upp. Undvik roterande rörelser – rör dig lugnt och försiktigt. Använd en svamp eller en handske och flytta den parallellt med bilens yta. Kom ihåg att du är som en konstnär som skapar ett mästerverk.

När bilen är ren, skölj den noggrant. Glöm inte fälgarna och stänkskärmarna.

Torka till sist bilen med en mikrofiberduk eller en mjuk handduk. Låt det lysa och blända dina grannar.

Så, nästa gång du rengör din bil, kom ihåg dessa tips. Ordentlig biltvätt kräver erfarenhet, men det är också roligt! Och om du behöver högkvalitativa tvättmedel och verktyg, besök vår webbutik. Terapeutiska ögonblick när du tvättar bilen!